top of page

EVENTS

Een kleine selectie van events, party's, pop-upstores en openingen die ik heb georganiseerd door de jaren heen.
A small selection of events, parties, pop-up stores and openings that I have organized over the years.

MMH_StilettoRun01.jpg

STILETTO RUN

2009 - 2010 - 2011

Gedurende 3 jaren werd door mij tijdens de Autoloze Zondag in Hasselt een Stilettorun georganiseerd. Maximum 100 vrouwen konden deelnemen op hoge hakken van minimum 9 cm hoog en maximum 1,5 cm breed. Zij moesten rennen over een afstand van 300 meter. De winnares kreeg een shoeshopping bon ter waarde van € 1500 (La Bottega), de tweede € 750 en de 3de € 250€. Ook de mooist geklede dames kreeg een prijs. In 2011 lokte deze wedstrijd deelneemsters uit België, Nederland en Duitsland.

ISM: Flair - Noë - La Bottega - Michael Verheyden - BOON - Euromillions

MODERN TIMES PARTY

17 oktober 2015

In het kader van de Jazz Age-expo in het Hasselts Modemuseum – waar mode uit de jaren 20 in al zijn glorie kon worden bezocht – kon je op zaterdag 17 oktober 2015 vanaf 19u meefeesten met de Modern Times party. In plaats van een jazzorkest draaiden deejays Blanche en LouisLouis dansbare plaatjes uit de jaren 20 met aandacht voor de charlestonne. Maar eerst deden de retronettes het dansje voor en toonden ze hoe er in die tijd werd gefeest. Voor je de dansvloer onveilig maakte, voorzagen de modernettes je van het juiste kapsel en make-up. In de jaren 20 werden ook gretig alcoholische dranken onder de toog verkocht, ondanks de complete drooglegging. Hiervoor mixte de barkeeper een viertal exact dezelfde toen wel verboden cocktails.

ISM Radar Events

DSC_0268.JPG
FAB-store_edited.jpg

FASHION ACROSS BORDERS STORES

2011 (B) - 2012 (NL) - 2013 (GER) - 2014 (B)

FAB - Fashion Across Borders opened its doors to support young designers with a store in Hasselt (2011), Maastricht (2012), Aachen (2013) and Hasselt (2014) again. Young designers from the Meuse-Rhine region were displaying and selling their designs in the shopping centres, located in the heart of these cities. In the FAB-stores you could find unique fashion, jewellery and accessoires by young designers.

Fashion Across Borders was an initiative of MMH (Kenneth Ramaekers), FASHIONCLASH (Maastricht) and Designmetropole Aachen. FAB was supported by collaboration with MAD-Faculty, City of Hasselt service for local economy, City of Aachen, City of Maastricht and Maastricht VIA2018.

DESIGNER DAYS HASSELT

2009 - 2010 - 2011 - 2012

Tussen 2009 en 2012 heb ik 7 keren de Hasselse 'Designer Days' georganiseerd met een selectie van designer winkels en ontwerpers uit Hasselt en Limburg. Voor dames, heren en kinderen. Deze 'stockverkopen' kenden enorm veel succes en trokken duizenden bezoekers naar de centrale hal van MMH die op zoek waren naar een koopje. De 'Designer Days' werden opgenomen in de lijst met stockverkopen van steden als Antwerpen, Brussel en Gent.

DesiugnerDays.JPG
Events: Media verslaggeving
AXELLERED_FASHIONVICTIM_MMH_KVRANCKEN__V

PERSCONFERENTIE AXELLE RED IN PARIJS

11 december 2012

Voorstelling van de expo 'Axelle Red -Fashion Victim' bij Toerisme Vlaanderen in Parijs. In aanwezigheid van een 80-tal journalisten uit 7 landen werd de expo rond de garderobe en carrière van Axelle Red in primeur voorgesteld. De expo viel meteen ook samen met de lancering van een nieuw album 'Rouge Ardent'.

VESPA WORLD DAYS HASSELT EXPO

20 - 23 juni 2013

De Vespa World Days brachten in 2013 ruim 2.500 Vespa-fans van 21 verschillende nationaliteiten samen om vanuit Hasselt Limburg te verkennen. Reden genoeg voor mij als Vespa liefhebber om samen met het bestuur van de Vespa club België een expo met uitzonderlijke historische Vespa’s in het Modemuseum te tonen. Een event waar duizenden liefhebbers op af kwamen...

MMH_MADE_IN_ITALY_KVRANCKEN_1475.jpg
themodestmen.jpg

MODKLUB

Muziekodroom Hasselt

Tussen 2010 en 2018 heb ik met dj Inspector Hammond op vrijwillige basis feesten georganiseerd onder de noemer 'ModKlub' in Muziekodroom Hasselt. Avonden waar vinyl centraal stond en mensen kwamen dansen op het beste uit de jaren 50 en 60: Swing, Jazz, fifties R&B, Boogaloo, Sk, 6T's Beat, 6T's Funk, Rocksteady, (Northern) Soul. 

MAASMECHELEN - KNOKKE - MAASMECHELEN SUPPORTED BY RAPHA

26.08.2018

Zondag 26 augustus 2018 daagt Maasmechelen Village vijftien rijders uit om van Maasmechelen naar Knokke te fietsen en terug. In één rit. “Naar aanleiding van de Rapha pop-up shop met wielerkleding (nog tot 9 september) willen wij ons sociaal engagement laten zien met deze rit van 450 km voor het goede doel”, zegt David Winkels, directeur Value Retail Europa. De rit is een initiatief van Kenneth Ramaekers, voormalig directeur Modemuseum Hasselt. “Ik ben al jaren een fervent fietser en dan merk je hoe kwetsbaar je bent in het verkeer. Ik heb dan een broer en schoonzus verloren in een verkeersongeval achttien jaar geleden. Dan maak je van dichtbij het plotse, intense verdriet mee dat zoiets meebrengt. Genoeg redenen dus om geld in te zamelen met de fiets hiervoor. Bedoeling is dat het geld dat we inzamelen via ‘De Warmste Week’ naar de vzw Ouders van verongelukte kinderen gaat".

MKM_Rapha.jpg
Events: Media verslaggeving
bottom of page